Фандъкова обеща по-често миене на улиците в София

Фандъкова обеща по-често миене на улиците в София
Източник: БГНЕС

Районните кметове имат задачата да следят за почистването на улиците и междублоковите пространства. Почистващите фирми работят непрекъснато по основни булеварди, улиците, по които се движи градският транспорт, след това кварталните улици. Над 20 екипа работят по ремонтите на уличната мрежа. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.

Успяхме да ремонтираме знакови булеварди и улици. Предстои израждането на тротоари. Подготвяме и работа по основните ни обекти по вътрешнокварталните улици. Една от най-ефективните мерки за по-чист въздух е миенето на улиците. Тази година по-принцип сме заложили повече средства за миене на улици. Ако можем да отделим средства от зимното почистване, те ще отидат отново за миене. Разбира се, далеч сме от представите за миене всяка седмица и всеки ден, но гражданите ще усетят миенето на улиците, стана ясно от думите на Фандъкова.

Тя подчерта, че предстои цялостна реконструкция на улица "Граф Игнатиев". Ще бъдат реконстриуирани площад "Славейков", градинката на "Св. Седмочисленици", площад "Гарибалди", предстои изграждане тролейбусна линия по бул. "Арсеналски". Предстои процедура за разширение на бул. "Тодор Каблешков" и важните обекти, свързани с реконструкцията на трамвайните линии, обясни Йорданка Фандъкова.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.