Фандъкова за ремонтите: Няма да платим за некачествена работа


Фандъкова за ремонтите: Няма да платим за некачествена работа
Снимка: БГНЕС

3270

Няма да бъде платен нито лев за некачествена работа. Така столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира поредните сигнали за лошо изпълнение на ремонта на централната софийска улица "Граф Игнатиев".

1 милион и 200 хиляди лева са предвидените санкции за качество за изпълнителя на ремонта, а 240 хиляди лева на ден е глобата, ако се забави.

Фандъкова посочи, че това са сериозни средства, които респектират изпълнителите. Често решения на проектантите и забавят, и компрометират проекта, поясни тя за проточилия се спорен ремонт на столичния бул. "Граф Игнатиев".

"Има разследване на прокуратурата, убедена съм, че ще си свършат работата. Няма да допусна да се плати за нещо, което не е свършено или е некачествено", увери Фандъкова пред bTV.

Строежът на метрото

До края на годината ще са готови 8 км с 8 метростанции от Третата линия - от Красно село до бул. "Владимир Вазов", а останалите 4 км ще са готови до средата на следващата година.

„Днес пробивната машина излиза при Малък градски театър, което значи, че сме почти на финала”, каза Фандъкова. Според нея трасето на третата линия е било много тежко.

"Строим изключително бързо. За мен е било изключително важно метрото да се строи, дори и когато не е имало пари", каза още столичният кмет. Проектирани са и следващи отсечки. Тази година ще се правят ремонти и на 16 знакови улици и булеварди, каза още градоначалникът.

Заплатите на шофьорите в градския транспорт

"Отделихме 10 млн. лв за увеличение на заплатите на шофьорите в градския транспорт. Продължаваме преговорите със синдикатите, наредила съм да се реконструира едно общежитие, за да може хора, идващи от провинцията да работят в градския транспорт, поне временно да има къде да бъдат настанени", допълни Йорданка Фандъкова.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички