Фандъкова: Контролът върху "Златен век" е на ДНСК

Фандъкова: Контролът върху Златен век е на ДНСК
Източник: БГНЕС

Контролът върху законността на "Златен век" е на ДНСК и те също имат своя позиция и право да я защитават. Аз съм длъжна да подчертая нашата позиция и я защитаваме с разговорите и затова помолих за обща среща с премиера, за да направим координация. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV.

Тя допълни, че когато има спорове те се решават в съда: "Не съм юрист, не мога да кажа кой от нас е прав, не искам да влизам в правни спорове. Сигурна съм, че в края на краищата ще се разреши този казус, важното е, че в момента ще се спре обекта и не се строи."

На въпрос дали разрешително за строеж на сградата е изтекло Фандъкова отговори: "Не ме карайте да отговарям от името на други институции, защото правомощията са много точно цитирани в закона."

Относно това как скандалът "Апартаментгейт" ще повлияе на изборите столичният кмет каза, че не зная, но мисли, че поведението и позицията са много ясни: "Всеки отговаря за своите действия и носи отговорност, виждате че преди появата на проверките колегите подават оставки. Това е нещо, което трябва да се случва при всички политици. Този въпрос отдавна приключи. Мисля, че правилно се постъпва да се поема отговорност. Дали има връщане на доверието ще разберем на изборите."

Във връзка с ремонта по ул. "Граф Игнатиев" Йорданка Фандъкова заяви, че докато не приключат ремонтните дейности обектът остава строителна площадка. 

Запитана дали ще се кандидатира за следващ мандат за кмет на София, тя не даде конкретен отговор и обяви, че все още не е взела решение.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.