Фандъкова: При мръсен въздух ще ограничаваме влизането на коли в центъра на София

Фандъкова: При мръсен въздух ще ограничаваме влизането на коли в центъра на София
Източник: БГНЕС

Причините са комплексни. Около 40% от замърсяването се дължи на битовото отопление, около 60% - на автомобилите. През зимните месеци основният акцент в замърсяването е битовото отопление. Така коментира кметът на София Йорданка Фандъкова темата "замърсяване на въздуха".

Кметицата се похвали, че "зеленият билет" бил успешна инициатива. На въпрос защо не си остана основният билет 1 лев, тя отвърна, че поскъпването било икономически обосновано, макар точно липсата на обосновка и "дописването на доказателства" вкара цената на билета за еднократно пътуване в съда, а на първа инстанция поскъпването беше отменено.

При следващия случай, когато пуснем зеленият билет, ще ограничим влизането в центъра на автомобили, обеща столичният градоначалник. Фандъкова заяви и, че общината инвестирала във велоалеи и пътища.

Детските градини

По думите ѝ, в София има в 80% от детските градини външно видеонаблюдение, а в 50 детски градини има вътрешно видеонаблюдение. За камери вътре в съответната градина, обаче, трябва да бъде решение както на екипа на съответното заведение, така и на родителите. За мен е добре да има такава система, която да обхваща коридорите и стаите, уточни Фандъкова. Тя добави, че записите следва да се пазят поне един месец, за да може да се позоват на тях като доказателство.

Категорично недопустимо е без каквито и да е оправдание насилието над деца. Затова вчера, 12 февруари, беше приета на ниво "комисия" промяна на правилата за прием в детски градини в Столична община, за да бъдат групите с подходящ брой деца, каза Фандъкова пред Нова телевизия. Кметицата уточни, че вместо 10 деца с хронични заболявания в група бройката се намалява на 5. Намаляване на броя на децата в групите, по-високи заплати за учителите, нови детски градини – това са основните рецепти на Фандъкова за справяне с проблемите.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.