Фън шуй промени за офиса и дома, който ще донесат баланс в живота ви


Фън шуй промени за офиса и дома, който ще донесат баланс в живота ви
Снимка: iStock/Guliver

4723

Ако се чувствате в задънена улица в лично или професионално отношение, приложете в дома и офиса си някои трикове от древното изкуство фенг шуй. Специалистката по него Сюзън Чан консултира вече 10 години своите клиенти как да внесат баланс в живота си. Тя разкрива пред Mashable няколко съвета, които отнемат минути, но резултати от тях са доста по-дълготрайни.

За офиса

- Винаги виждайте вратата от бюрото си в офиса

Спрете за секунда и си представете, че сте в самолета и открийте най-близкия до вас изход. Ако е зад вас, рискувате да бъдете енергийно нестабилни. Чан нарича тази концепция „контролната позиция“. В далечни времена тя означавала да можеш да видиш враговете си в случай на нападение. В днешно време значението ѝ е да контролите собствения си живот. Ако няма възможност да преместите бюрото си, поставете малко огледало на плота, така че нищо няма да може да ви изненада.

- Сложете на бюрото си живо растение или жълта рамка за снимка

В повечето офиси има флуоресцентни лампи и студени нюанси метал. Ако и вие работите в такава среда, добавете топли цветовете на бюрото, като жълто и червено, за контраст на металната енергия. "Това, което се опитваме да направим, е да имитираме природата, тъй като тя е перфектният баланс", обяснява Чан. Можете да го постигнете и като добавите живо растение на бюрото.

За дома

- Пазете чист и приветлив входа на дома

Вратата трябва да може да се отваря на ъгъл от 90 градуса, не трябва да има обувки или други неща, които да отвличат вниманието. Това е първото място във вашия дом, затова се уверете, че енергията му е светла, тъй като тя ще се отразява на вашата енергия всеки път, когато се прибирате вкъщи. Поставете някаква подложка отвън, тя привлича възможностите.

- Забранете всички електронни устройства в спалнята

Чували сте за вредния ефект на телевизора в спалнята. Ако имате проблеми със съня, се опитайте да изхвърлите от стаята всички електронни устройства, което включва и мобилния ви телефон. Спалнята ви трябва да бъде просто място за почивка.

- Отървете се от безпорядъка под леглото

Друго нещо, което може да ви държи будни през нощта, е чудовището под леглото, известно като боклуците, които не сте докосвали от години. „Пространството под леглото трябва да бъде чисто, така че енергията да може да циркулира“, обяснява Чан. Ако все пак трябва да съхранявате нещо под него, нека бъдат меки неща, като дрехи например.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички