Фермерски фестивал в центъра на София


Фермерски фестивал в центъра на София
Снимка: БГНЕС

3123

Автентични фермерски храни на малки производители от страната ще бъдат представeни всяка седмица от края на юни до началото ноември на фестивала "От нашата ферма - с любов за вас". Първото издание на фестивала е на 28 юни 2017, сряда, от 10,30 до 18,30 часа. Мястото - пред Министерството на земеделието и храните (бул. "Христо Ботев" 55).

Ще има разнообразни храни, произведени от семейни ферми и малки производители: сирене, кашкавал, кисело мляко, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци, билки, подправки и др.

Тематични дни, дегустации, кулинарни демонстрации, правене на място на сирене, сметана и кисело мляко, както и други вкусни изненади ще придадат специфичен облик на Фестивала "От нашата ферма - с любов за вас". Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на МЗХ за преработка във фермата и преки продажби. Столичани познават повечето от тях от коледните и великденските фермерски пазари в центъра на София, очакват се и нови производители с разнообразни продукти. Щандове ще имат занаятчии от Задругата на майсторите на народни художествени занаяти.

Организатор на Фестивала е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

"От нашата ферма - с любов за Вас" е продължение на няколкогодишните усилия на фондацията в рамките на българо-швейцарския проект “За Балкана и хората“ за подкрепа на малкия местен природосъобразен бизнес, както и за скъсяване на веригата на доставки на качествена храна и улесняване достъпа на регистрираните малки и средни производители на фермерски продукти до потребителите.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички