Фирма на роднина на Делян Добрев е сред трите, спечелили най-много от санирането

Фирма на роднина на Делян Добрев е сред трите, спечелили най-много от санирането
Източник: БГНЕС

Един от съдружниците във фирма „Еко Традекс Груп" АД, която е сред трите компании, спечелили най-много от програмата за саниране, е зет на бившия енергиен министър и водач на листата на ГЕРБ за Хасково Делян Добрев. Става въпрос за Даниел Гаров, твърди сайтът за журналистически разследвания „Биволъ“.

По програмата за саниране „Еко Традекс Груп“ АД обновила до момента 6 блока и е получила над 4,8 млн. лв. Хасковската фирма е собственост на Даниел Руменов Гаргов, Тенчо Христов Лилянов и Тодорка Иванова Минева. Всъщност мажоритарен акционер в „Еко Традекс Груп“ АД е фирмата „Форуком“ АД, в която акционери са Даниел Гаргов с30% и Тенчо Лилянов със 70%. И двамата са в директорския борд на „Еко Традекс Груп“ АД, показва справка в Търговския регистър. Еко Традекс Груп“ АД е спечелила търгове за саниране в Харманли, Димитровград, Свиленград, Симеоновград и Любимец.

Оказва се обаче, че Гаров е женен за братовчедката на Добрев – Росица Гарова. Гаров е общински съветник на ГЕРБ в Хасково и председател на Комисията за бюджет и финанси. Росица пък е директор на дирекция „Финансово-счетоводни дейности и бюджет“ в Община Хасково. По закон обаче братовчедите и дейността им не се декларират като конфликт на интереси от лица на публични държавни постове.

Според "Биволъ" фирми с участието на Гаргов и Лилянов са спечелили самостоятелно или в консорциуми обществени поръчки за близо 100 милиона лева. Най-много са за Еко Традекс Груп – 83 млн. лв. Еко-Нео Груп АД е взела 16 млн. а "Форуком Фонд Имоти" АДСИЦ участва в консорциум спечелил поръчка за 3 млн. лв. в Първомай. Преди да стане депутат при първото правителство на Бойко Борисов, Делян Добрев е бил в борда на директорите на "Форуком Фонд Имоти" АДСИЦ, което личи от справка в Търговския регистър.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.