Фонд „Условия на труд“ финансира проекти до 100 000 лева


Фонд „Условия на труд“ финансира проекти до 100 000 лева
Снимка: Thinkstock/ Guliver

4099

Фонд „Условия на труд“ започна набирането на предложения за финансиране на проекти за подобряване на условията на труд, както и на дейности по диагностика на професионалните болести, съобщиха от МТСП.

През 2019 г. за средства от фонда могат да кандидатстват физически и юридически лица, които не са получили цялостно безвъзмездно финансиране за изпълнението на същия проект по други програми и нямат парични задължения към държавата.

Към момента на кандидатстването те трябва да осигуряват работа по сключени трудови договори, както и да предлагат обслужване на своите работещи от служба по трудова медицина.

Максималният размер на средствата, с които Фонд „Условия на труд“ може да финансира един проект, е до 30 на сто от одобрените и действително извършени разходи за неговото реализиране, но не повече от 100 000 лева. Предложенията се приемат всеки работен ден в деловодството на фонда.

Целта е със средствата да се подобрят условията на труд като микроклимат, техническа безопасност на работно оборудване, прах, шум, вибрации, осветление, лъчения, електробезопасност, пожаробезопасност, химични агенти, ръчна работа с тежести, санитарно - битови условия и други.

През 2018 г. със средства от фонда са реализирани проекти в 28 предприятия. Чрез тях е увеличена мотивацията на работещите и реално са подобрени условията на труд на 1 697 работници и служители. В част от предприятията относителния дял на работещите, обхванати по реализираните проекти, е от 80 до 100% от наличния персонал.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички