Франция е против удължаването на Brexit

Франция е против удължаването на Brexit
Източник: Getty Images / Guliver

Франция се противопоставя на „повтарящите се удължавания" на британското напускане на Европейския съюз, заяви представител на офиса на френския президент, цитиран от AFP.

Франция не иска да влиза в „цикъл от срещи на върха за Brexit”, следвайки тазмесечните избори за европейски парламент, в които Великобритания ще вземе участие, след като крайния срок за излизането ѝ от съюза бе удължен до края на октомври.

Представител, който пожела да запази анонимност добави, че Лондон „трябва да има решение преди 31 октомври” когато Обединеното Кралство трябва да напусне ЕС.

„Европейските избори може да създадат политически шок, който да завърши с двупартийно споразумение преди 30 юни”, заяви представителя.

„Но ако ситуацията не бъде изяснена преди 31 октомври, когато новата комисия ще започне да работи, ние ще имаме цикъл от срещи на върха за Brexit”.

Франция под управлението на Еманюел Макрон показва увеличаващо се нетърпение относно Brexit, притеснявайки се, че това объркване ще отвлече вниманието от по-големите амбиции на ЕС.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.