Френски милионер ще трябва да разруши шатото си за 64 млн. долара

Френски милионер ще трябва да разруши шатото си за 64 млн. долара
Източник: стоп кадър YouTube/Architecture

Френски съд нареди на бизнесмен мултимилионер, който си строил луксозно шато в продължение на десетилетие, да разруши имота, защото по начало не бил получил всички нужни разрешения.

Пиер Дите има 18 месеца да сравни със земята красивия дом в Грас, Франция, чието изграждане струвало 64 млн. долара. Наложена му е и глоба в размер на 506 000 долара, пише Insider.

Имението е разположено на 17 акра, има огромна градина и басейн, както и две площадки за хеликоптери. Построено е в тускански стил.

По време на делото прокурорът Пиер-Жан Гари нарече къщата "фараонски проект, безумен и тотално незаконен". По думите му строителството ѝ било в нарушение на правилата за градско планиране, за околна среда и безопасност", а единствената грижа на собственика били парите, допълва Le Figaro.

Решението на съда слага край на дългогодишна битка между Дите, местната власт и негови съседи. Последните се оплакват от постоянния шум, тъй като шатото се наема за приеми и сватби, както и за снимки на филми. Наемът за един ден е 50 000 долара.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.