ГДБОП провери десетки безиностанции, откри множество нарушения

ГДБОП провери десетки безиностанции, откри множество нарушения
Източник: iStock/Guliver

Само за три дни в края на февруари (26 - 28 февруари) ГДБОП е успяла да провери 39 бензиностанции в 9 области на страната и официалното съобщение за резултатите от проверките е, че "са констатирани множество нарушения - проблеми със средствата за измерване, нарушения на данъчното законодателство и на правилата и нормите за пожарна безопасност.

Съставени са общо 29 акта за установени административни нарушения, 6 протокола за задължително предписание и са дадени 11 писмени разпореждания. Запечатан е 1 обект, а други 6 предстои да бъдат запечатани от НАП.

Три бензиноколонки, които мерят в ущърб на клиента, са запечатани от Метрологичната агенция, която извършва и анализ на взетите проби за установяване на качеството на разпространяваните горива.

Засиленият контрол ще продължи и през следващите месеци, като освен планираните масови проверки на обекти за съхранение и разпространение на енергийни продукти, като мярка за противодействие на нелегалните практики и сивия сектор в бранша, Междуведомственият координационен център създава единна база данни за всички търговски обекти и опериращи търговски дружества в сектора.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.