ГЕРБ предложи Бисер Петков да ръководи съвета за хората с увреждания

ГЕРБ предложи Бисер Петков да ръководи съвета за хората с увреждания
Източник: БГНЕС

От парламентарната група на ГЕРБ ще направим предложение между първо и второ четене на Закона за хората с увреждания, предвиждащо министърът на труда и социалната политика (Бисер Петков - бел.ред) да продължи да оглавява Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. Това обяви от парламентарната трибуна народният представител Светлана Ангелова, предаде БГНЕС.

По време на дебатите Ангелова коментира превърналата се в спорна разпоредба в проектозакона, предвиждаща ресорният вицепремиер да оглави Националния съвет за хората с увреждания. Оказва се, че това следва да бъде Валери Симеонов, за чиято оставка от дни настояват протестиращите майки от инициативата „Системата ни убива“, а повод за искането ѝ стана негово изказването, в което той ги нарече „кресливи жени“ с „уж болни деца“.

Към настояването Симеонов да поеме политическа отговорност за думите си се присъединиха и някои политически партии.

„Няма драма. Ние сме на първо четене на Закона за хората с увреждания. До влизане в сила на този закон, председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания е министърът на труда и социалната политика“, припомни Ангелова.

Тя призова всички народни представители да подкрепят предстоящото приемане на законопроекта, защото според нея с него се постига балансирано решение на всички проблеми.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.