Германската Brose строи завод за 180 млн. евро в Сърбия

Германската Brose строи завод за 180 млн. евро в Сърбия
Източник: Brose

Германският производител на автомобилни части Brose планира да инвестира 180 млн. евро (200 млн. долара) в изграждането на фабрика в Панчево, в Северна Сърбия.

Компанията също така планира да стартира изследователски и развоен (R&D) център в Сърбия, съобщи сръбското правителство, цитирано от SeeNews.

"Компанията ще отвори фабрика за електромотори за контролери с 1100 служители, а 460 от тях ще бъдат висококвалифицирани инженери", заяви сръбският президент Александър Вучич във видео, публикувано на сайта на държавната агенция "Танюг".

Ще се произвеждат кормилни двигатели, електрически помпи за масло и двигатели за охлаждане на вентилатора.

Средната нетна заплата в завода ще бъде около 1700 евро, заяви Вучич след подписването на споразумение за проекта от представители на Brose и сръбското министерство на икономиката.

Компанията е част от семейната Brose Fahrzeugteile, със седалище в Кобург, Германия и която произвежда електрическо и електронно оборудване за моторни превозни средства. Kлиентите ѝ са над от 80 производители на автомобили, а приходите за 2018 г. - 6.3 млрд. евро.

Brose е специализирана в производството на електромотори, както и на системи за врати и седалки. Компанията има 26 000 служители, работещи на 63 локации в 23 държави, показват данни от корпоративния уебсайт.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.