Германският посланик за двойния стандарт: Никой не е принуден да купува тези храни

Германският посланик за двойния стандарт: Никой не е принуден да купува тези храни
Източник: iStock/Guliver

Не бих говорил за двоен стандарт, има разлики и това е правилно, в много отношения е така. Може да става дума за разлика в предлаганите храни. В крайна сметка пазарът е този, който решава какви продукти да бъдат продавани и какви не. Никой не е принуден да купува тези продукти. Това каза посланикът на Германия у нас Херберт Салбер по темата за двойния стандарт при храните в интервю за bTV.

По думите му България е изпълнила техническите критерии за Шенген и има много гласове, които казват,че страната ни трябва да бъде пълноправен член, но е факт, че това е и политически въпрос. 

Посланикът допълни, че пътят на България към еврото е предначертан, още не може да се определи точния ден, "но в обозримо бъдеще и това ще стане."

От своя страна посланикът на Франция у нас Ерик Льобедел заяви, че "ние сме против Европа на две скорости, никой не може да възпрепятства страните да вървят по-бързо, да осъществят напредък. Никого не изключваме."

Посланикът отбеляза, че всички страни са добри дошли в областта на отбраната "и се радваме, че България е част от механизъм на засилено сътрудничество. Демагогията и лъжите не могат да излъжат народа и народите са интелигентни, Brexit не е приоритет - за нас това е ограничение."

"България изпълнява по изключителен начин ролята да пази външната граница на ЕС. Тя  трябва да бъде приета за член, за да функционира Шенген по-добре, защото в момента Шенген не функционира добре", допълни още френският посланик.

Припомняме, че престои подписването на нов договор за общи действия и по-голям ангажимент към европейската политика. Двете държави вече ще съгласуват и ще излизат със съвместни позиции по важни европейски и международни казуси.

Френският президент и германският канцлер ще подпишат новия договор на същата дата, на която преди 56 години е сключен историческият Елисейски договор за помирение и ново сътрудничество между двете държави след края на Втората световна война. Този път за място е избран германският град Аахен. Документът предвижда по-тясно сътрудничество за изграждане на европейския отбранителен съюз, общи позиции по политиките на европейския трудов пазар, на валутния съюз, опазването на климата, сигурността и борбата с тероризма. Предвиждат се и съвместни правителствени заседания.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.