Гешев: Арабаджиеви вероятно още от септември са били в Барселона


Гешев: Арабаджиеви вероятно още от септември са били в Барселона
Снимка: БГНЕС

3265

Не е ясно, колко време са се укривали в този имот. Могат да се правят единствено спекулации и предположения и аз смятам, че са се укривали в имота до Барселона от момента, в който са напуснали адреса във Франция. Най-вероятно от началото на септември. Това каза заместник главния прокурор Иван Гешев пред Нова телевизия по повод ареста на Ветко и Маринела Арабаджиеви в имот в близост до Барселона.

"Не мога да кажа как Ветко и Маринела Арабаджиеви са се придвижили незабелязано от властите от Франция до Испания", зави Иван Гешев. Той отбеляза, че в шенгенското пространство придвижването не е особено сложно, така че европейски и български граждани нямат съществено затруднение за преминаване.

"А относно проверките не мога да кажа, защото това е въпрос към компетентните френски и испански власти. Аз не казах, че се укриват във Франция, а че последната дестинация, за която знаехме, че се намират, е във Франция, като подадохме информация на компетентните органи. Ние подадохме конкретният адрес, за който знаехме, че се намират, на компетентните френски власти и те извършиха определени действия и не ги намериха на този адрес", посочи заместникът на главния прокурор.

По думите му това е последният момент, в който прокуратурата има информация за това къде се намират, до момента, в който не се е получила другата информация до българските специални служби.

"Георги Семерджиев (известен като Жоро Шопа - бел.ред) се издирва със заповед за арест от швейцарските власти по обвинение за трафик на наркотици в особено големи размери. Затова е задържан заедно с тях", обясни още Гешев. Той допълни, че срещу Семерджиев имало опит за покушение, но към момента няма задържан за деянието. Заместник-главният прокурор информира още, че Арабаджиеви не са се съпротивлявали при задържането им.

"Може би още днес ще бъде преведена европейската заповед за арест и до 15 дни може да бъдат екстрадирани. Ако няма съгласие, предстои дело на две съдебни инстанции", коментира Гешев.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички