Гешев: Арабаджиеви вероятно още от септември са били в Барселона

Гешев: Арабаджиеви вероятно още от септември са били в Барселона
Източник: БГНЕС

Не е ясно, колко време са се укривали в този имот. Могат да се правят единствено спекулации и предположения и аз смятам, че са се укривали в имота до Барселона от момента, в който са напуснали адреса във Франция. Най-вероятно от началото на септември. Това каза заместник главния прокурор Иван Гешев пред Нова телевизия по повод ареста на Ветко и Маринела Арабаджиеви в имот в близост до Барселона.

"Не мога да кажа как Ветко и Маринела Арабаджиеви са се придвижили незабелязано от властите от Франция до Испания", зави Иван Гешев. Той отбеляза, че в шенгенското пространство придвижването не е особено сложно, така че европейски и български граждани нямат съществено затруднение за преминаване.

"А относно проверките не мога да кажа, защото това е въпрос към компетентните френски и испански власти. Аз не казах, че се укриват във Франция, а че последната дестинация, за която знаехме, че се намират, е във Франция, като подадохме информация на компетентните органи. Ние подадохме конкретният адрес, за който знаехме, че се намират, на компетентните френски власти и те извършиха определени действия и не ги намериха на този адрес", посочи заместникът на главния прокурор.

По думите му това е последният момент, в който прокуратурата има информация за това къде се намират, до момента, в който не се е получила другата информация до българските специални служби.

"Георги Семерджиев (известен като Жоро Шопа - бел.ред) се издирва със заповед за арест от швейцарските власти по обвинение за трафик на наркотици в особено големи размери. Затова е задържан заедно с тях", обясни още Гешев. Той допълни, че срещу Семерджиев имало опит за покушение, но към момента няма задържан за деянието. Заместник-главният прокурор информира още, че Арабаджиеви не са се съпротивлявали при задържането им.

"Може би още днес ще бъде преведена европейската заповед за арест и до 15 дни може да бъдат екстрадирани. Ако няма съгласие, предстои дело на две съдебни инстанции", коментира Гешев.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.