Глосов: Нося отговорност за електронните винетки, нищо лошо към премиера

Глосов: Нося отговорност за електронните винетки, нищо лошо към премиера
Източник: МРРБ

Оставката ми беше приета - каквото можах, направих за АПИ. Това каза на брифинг в Министерски съвет инж. Светослав Глосов, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", който по-рано днес подаде оставка по искане на премиера Бойко Борисов. 

„Трудностите, които бяха създадени в началото на годината с продажбите на електронни винетки, доведоха до доста неприятни моменти. След разговора, който проведохме с премиера Бойко Борисов, считам, че аз нося повече отговорност от тази, която беше поета в началото на седмицата, така че депозирах своята оставка, която беше приета“, заяви Глосов, цитиран от "Фокус".

Той благодари на екипа си и допълни: "Нищо лошо към премиера".

Оставката коментира и министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова.

"Работим да окомплектоване УС на АПИ така, че да няма сътресения за работата на Агенцията. Тази сутрин на редовна оперативка при премиера Бойко Борисов във връзка с въвеждането на електронната система за таксуване по републиканската пътна мрежа бяха обсъдени проблемите през първите дни на 2019 година“, обясни тя.

„Премиерът остро разкритикува това и поиска поемане на отговорност. В тази връзка реакцията на инж. Глосов беше да депозира заявление за освобождаване от поста“, заяви министър Аврамова. „Работим да окомплектоване на УС на АПИ така, че да няма сътресения за работата на Агенцията. Предстои ни много работа“, каза още Аврамова.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.