Голяма верига дубайски супермаркети с интерес към родни плодове и зеленчуци


Голяма верига дубайски супермаркети с интерес към родни плодове и зеленчуци
Снимка: Pixabay

3885

Представители на една от най-големите вериги супермаркети в Дубай имат интерес към наши череши, ядки и други плодове и зеленчуци. Това разказа председателят на Националния съюз на градинарите в България (НСГБ) Мариана Милтенова пред fermer.bg.

Тя разказа, че чужденците са били у нас през месец юли. По думите на Милетнова обикновено от всичките ни плодове и зеленчуци, най-голям е интересът към черешите.

„Въпреки това много сериозен интерес проявиха към ядките, а също така към домати, пъпеши. Надяваме се тези контакти да ги разширяваме и да успеем да влезем на тези пазари“, каза Милтенова.

Едно от неудобствата обаче е транспортирането.

„По-голямата част от тези малотрайни продукти могат да се доставят и логистиката е възможна само със самолет. А той е най-скъпият. Затова това е възможно за скъпите продукти. За тези, които са по-евтини – дини, патладжан, цената на килограм за въздушен транспорт много се вдига. Иначе има интерес и към тях“, обясни председателят на НСГБ.

От организацията са се заели и с промоционални проекти, които са специално за череши, произведени у нас. Проектите са за дегустация на място, на която се канят управители на супермаркети. Такива презентации тази година са направени в Швеция, Финландия, Германия, Беларус, Саудитска Арабия и Обединените Арабски Емирства.

„Хората ги харесаха. Приеха ги много добре. Даже в Швеция управителите на магазините, с които се срещнахме, казаха, че нашите череши са по-добри и по-вкусни от испанските, които са получавали в предходните седмици. Това ни дава надежда, че ще можем да продължим да разширяваме контактите и, дай боже, да увеличим и експорта“, разказа Милтенова.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички