Google обяви конкурс за мобилни приложения


Google обяви конкурс за мобилни приложения
Снимка: Pixabay

2855

Google стартира платформа Firebase в услуга на софтуерните разработчици и същевременно обяви конкурс за мобилни приложения, като на победетиля ще бъде осигурено пътуване и участие в конференцията Google I/O 2017 в Сан Франциско.

През 2014 г. Google придоби Firebase – база, работеща в реално време, и я разви напълно до цялостна платформа, която издига разработката на приложения на ново ниво чрез комбинация от инструменти и инфраструктура, необходима при създаването на системи за управление на бази данни.

Firebase не само пести ценно време при разработване на нов софтуер, но позволява пускане в употреба на висококачествени приложения, без сложна и скъпо-струваща инфраструктура.

Платформата позволява също анализ на данни за мобилни приложения и спомага за вземането на интелигентни решения, базирани на твърди факти и данни. Тя улеснява работата с други платформи и спомага за бързо разширяване на възможностите чрез функции като App Indexing, Notifications, Dynamic Links, Invites и други.

Миналата седмица, по време на конференцията Firebase Summit в Берлин, екипът на Google обяви старта на “Firebase in a Weekend” – онлайн курс в партньорство с Udacity, за да разшири обхвата на това познание и да го направи достъпно за всеки разработчик по света, независимо дали работи с Android, iOS или уеб.

Организаторите търсят най-добрите примери за това как Firebase помага в създаването на по-добри приложения, пести време на разработчиците и осигурява решение, което може лесно да се разраства.

Разработчиците, вкл. от България, могат да участват във Firebase Contest със свои проекти за мобилни приложения, като отборът победител ще бъде определен през януари 2017 г. и ще получи напълно обезпечено пътуване за до трима членове на екипа за конференцията Google I/O 2017 в Сан Франциско.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички