Google пусна реклами до екстремистко съдържание


Google пусна реклами до екстремистко съдържание
Снимка: Getty Images / Guliver

2489

Ръководителят на европейския клон на Google се извини на потребители и рекламодатели, след като онлайн реклами се появиха редом до екстремистко съдържание в платформата за видеоклипове YouTube, която е собственост на компанията, пише британският в. The Guardian.

Мат Бритин, който отговаря за дейността на Google в Европа, Близкия изток и Африка заяви по време на индустриална конференция в Лондон, че иска да използва момента, „за да се извини на всеки, който е бил засегнат“.

Неговите действия станаха необходими, след като редица рекламодатели изтеглиха своите реклами от Google и YouTube през последните дни.

По време на своето изказване Бритин заяви, че компанията трябва да поработи върху рекламното позициониране, но няколко пъти отказа да коментира дали ще се предприемат конкретни действия срещу нерегламентираното съдържание. В момента от YouTube единствено правят проверка на видеа, за които е сигнализирано, че съдържат неуместно съдържание.

В края на миналата седмица представители на Google бяха привикани от британските власти, за да обяснят какво смята да направи компанията по отношение на рекламите, които автоматично се прикрепят към екстремистко съдържание в YouTube.

Британското правителство, както и редица популярни компании изтеглиха рекламите си от сайта или обмислят да го направят, след като стана ясно, че екстремисти, включително и бившият лидер на „Ку клукс клан“ Дейвид Дюк, печелят от реклами в мрежите на Google. При всеки 1000 клика на страница с видео се заплащат 6 паунда на неговия автор. Според експерти е възможно екстремисти да са получавали до 250 000 паунда от свое съдържание на сайта.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички