Google разработва интерактивни е-книги


Google разработва интерактивни е-книги
Снимка: iStock/Guliver

2935

Техгигантът Google разработва интерактивни електронни книги, създадени специално за смартфони. Компанията комбинира интерактивни елементи, които да се възползват от предимствата на връзката с интернет, съобщава офисът ѝ в Австралия в блога си.

Според Google в историите има много интересни детайли, които заслужават допълнително внимание. Например възможност за читателя да разгледа чрез Street View мястото, на което се развиват действията в книгата.

Други издатели пък може да създадат специално допълнително съдържание, което да показва анимации или пък допълнителни изображения, звуци и др. Целта на експеримента, който се казва Edition At Play, е да позволи на авторите и издателите да надградят историите си и да създадат още начини, за да пленяват читателите си.

Компанията вече публикува и първите две книги от своя експеримент, като е планирала още две за пролетта. Цените им варират, като има опция за безплатно пробване дали книгата ще е съвместима със съответното устройство. Тъй като проектът е все още експериментален, Google не гарантира, че всички устройства ще могат да изобразяват новите електронни книги както трябва.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички