Горанов опита да замаже скандала с несъбраните данъци

Горанов опита да замаже скандала с несъбраните данъци
Източник: БГНЕС

Министърът на финансите Владислав Горанов се опита да омаловажи гръмналият наскоро скандал с несъбрания ДДС.

"Странно, че на фона на един отговор на НАП до едно юридическо лице с нестопанска цел се повдигна този дебат. Ние в министерството го водим отдавна и сме предприели доста законови промени, свързани с намаляване на възможността нелоялни и некоректни търговци да избягват плащането на ДДС, прехвърляйки собствеността на малоимотни граждани, премахвайки възможността на държавата да си събере приходите", каза Горанов пред журналисти.

Той отбеляза, че всяка година се изменяло законодателството, за да се предотврати прехвърлянето на дългове на малоимотни и безимотни граждани: "Първите промени в третото правителство на Борисов в Данъчния процесуален кодекс и Закона за ДДС бяха именно в този смисъл. Сега имаме значително разширяване на солидарната отговорност на търговци, управители. Имаме ангажимент преди вписване да се извършва проверка от страна на НАП."

За предишните години, в които Горанов и партията му са на власт, не стана дума. Нито защо толкова късно бяха предприети тези законови промени.

Попитан дали ще има добавки към пенсиите за Великден, министърът поясни, че е необходимо време за анализ на текущото състояние на бюджета. Във връзка с изказване на министър Бисер Петков, че ако има такива добавки, те ще се около 40 лв. Горанов заяви, че това не е работа на министър Петков. "Той по-скоро е цитирал какво е било предишния път, когато са раздавани."

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.