Горанов: АЕЦ "Белене" не трябва да се финансира с пари от данъци


Горанов: АЕЦ "Белене" не трябва да се финансира с пари от данъци
Снимка: БГНЕС

2485

"Държавата не трябва да отделя пари от данъците, за да финансира проекта АЕЦ "Белене". Той няма да бъде 100% частен, защото щом е на българска територия, някои от рисковете остават за нас, но икономическия риск не трябва да бъде оставен за сметка на българския данъкоплатец." Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов.

По темата за приватизацията, Горанов уточни, че нито една сключена сделка няма да бъде развалена и не е това целта. Трябва ли да се притесняваме, че повдигаме темата, че има предприятия, които бяха продадени за 1 лв. и има лошо извършени състезания, попита министърът.

Относно здравеопазването, Горанов заяви следното в интервю за bTV: "Би трябвало да има мораториум за отваряне на нови лечебни заведение. В София има над 60 болници, в Холандия за цялата страна също са толкова. Няма нито един бизнес с гарантиран краен пазар. Така е устроена здравната ни система, че каквото и да произведе тя някой трябва да го плати. Дебата в здравеопазването не е за качеството, а за пари. Вярвам че Ананиев ще намери вярната формула."

В коментар за отминалия конгрес на ГЕРБ и политическата обстановка в страната Горанов беше категоричен: "Никога не сме опитвали да подкупваме БСП, никой не ги е канил, никой не ги е искал. Поне до следващ конгрес дава ясно да се разбере, че с тях не може, няма ценностни съвпадения. Няма причина да се търсят безпринципни срещи между лявото и дясното."

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички