Горанов: Бюджет 2018 е предназначен за 100% от българите


Горанов: Бюджет 2018 е предназначен за 100% от българите
Снимка: БГНЕС

2054

Бюджетът за догодина е изпълним и е предназначен за 100% от българските граждани. Така финансовият министър Владислав Горанов описа финансовата рамка за следващата година.

Горанов се заигра с процентите след изказването на депутата от БСП Иво Христов, че 80% от населението са дебилни. Шегата му предизвика бурно неодобрение от левицата.

На няколко пъти Горанов се обърна към опозиционните депутати, препращайки към исканията на БСП повече разходи да се преразпределят през държавата:

"Бюджетът беше определен като крайно ляв. Един изпълним бюджет, който се грижи през разходната част за младите, осигурява, макар и невинаги достатъчно за тези, които сами не могат да се грижат за себе си, възрастните хора, и без да отнема от активните - тези, които създават благата. Този бюджет е за 100 процента от българските граждани, не за 80 процента от тях."

"Намаляването на дълга и дефицита е крайната цел на финансовата рамка и ще е политика, която ще се следва в следващите три години", категоричен бе още Владислав Горанов.

По думите му ако "продължаваме с поддържането на благоразумна фискална политика, това ще ни даде възможност да увеличим доверието на нашите европейски партньори и да бъдем вероятно допуснати в по-вътрешните кръгове на европейската интеграция - нещо, което за съжаление, все още не сме заслужили".

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички