Gorenje се разделя на две

Gorenje се разделя на две
Източник: Gorenje

Производителят на домакински уреди Gorenje ще бъде разделен на две компании, като ръководството ще стане отделно дружество. Промяната е част от груповата интеграция и идва година, след като дружеството бе придобито от китайския конгломерат Hisense.

Hisense Europe ще има централата в Любляна и ще предоставя корпоративни услуги за поддръжка за всички компании на Hisense в Европа, съобщава STA.

От друга страна, Gorenje ще се състои от производствената компания в словенския град Велене и дъщерните дружества на Gorenje Group.

Според компанията адаптирането към нова бизнес среда изисква допълнително засилване на ефективността и опростяване на организацията на Gorenje Group.

"Тези последни стъпки на интеграция включват разделяне на управлението и производството, създаване на общи регионални сервизни центрове и обединяване на търговските дружества на групата в чужбина", уточняват от дружеството.

Въпреки че седалището на Hisense Europe ще бъде в Любляна, някои административни работни места ще останат в района на Велене.

Заради трудностите с намирането на квалифицирани работници, някои съвместни услуги за компаниите на Hisense в Европа ще бъдат извършвани във Велене и преустановени в някои други части на Европа, където те са били по-малко полезни.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.