Готви се най-голямата сделка в историята на технологиите


Готви се най-голямата сделка в историята на технологиите
Снимка: Getty Images/Guliver

2479

Компанията Broadcom, която произвежда комуникационни чипове, е отправила предложение за придобиване на Qualcomm, която пък доставя процесори. Ако сделката се осъществи, ще бъде най-голямата правена някога в технологичния свят.

Според информация на Reuters офертата е за 70 долара на акция или общо над 100 млрд. долара в брой и книжа. Новата компания би имала оценка от над 200 млрд. долара.

Сливане между двата гиганта би означавало и огромни размествания в сектора, където за момента все още доминира Intel чрез своите чипове за компютри и разрастващ се бизнес за чипове за телефони.

Преди дни Broadcom обяви, че премества централата си от Сингапур изцяло в САЩ. Преместването бе потвърдено през миналата седмица, когато изпълнителният директор на Broadcom Хок Тан се срещна с президента на САЩ Доналд Тръмп за разговори относно данъчната реформа, която би изиграла голяма роля относно разрастването на бизнеса на фирмата.

Qualcomm, един от пионерите в мобилните чипове за телефони, доставя процесори за най-големите производители в света, сред които Apple, Samsung и LG. Нейните чипове помагат на телефоните да се свързват с безжични мрежи за данни. Broadcom от своя страна е сред най-големите доставчици на чипове за същите компании, но в сферата на Wi-Fi. Чиповете на Qualcomm обаче са далеч по-скъпи, отколкото тези на Broadcom.

 

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички