Готви се създаване на консултативно звено в България за плана "Юнкер"


Готви се създаване на консултативно звено в България за плана "Юнкер"
Снимка: Getty Images/Guliver

3202

Министерството на финансите и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) сключиха меморандум за разбирателство, който ще подпомогне създаването на Звено за консултации по "План за инвестиции за Европа" (Плана "Юнкер") в България. Звеното ще бъде в помощ на българските предприемачи, публичните институции и местната власт при подготовката и структурирането на качествени проекти, които да бъдат финансирани по Плана "Юнкер".

Предвижда се Звеното за консултации да започне да функционира до края на месец март 2017 година, като ЕИБ ще подкрепи институционализирането му, включително чрез предоставяне на възможности за изграждане на необходимия административен капацитет и експертиза. Областите, в които то ще предоставя помощ, са идентифицирането, приоритизирането, подготовката, структурирането и изпълнението на стратегически проекти. Звеното ще предоставя и консултации за малките и средните предприятия при определянето и финансовото структуриране на техните проектни идеи, което ще подпомогне бизнеса при адресирането на затрудненията, които среща при реализиране на намеренията си за разрастване и развитие. Подкрепата ще обхваща и осигуряването на по-добър достъп до различни финансови инструменти, комбиниране на различни източници на финансиране и други финансови услуги.

С подписания Меморандум ЕИБ се ангажира да увеличи присъствието си в страната ни с осигуряването на допълнителен експертен екип, който, в партньорство със Звеното за консултации, да бъде на разположение на носителите на проектни идеи за оказване на техническа помощ по изготвянето на повече и по-качествени проекти, които да бъдат подкрепени по Плана за инвестиции за Европа.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички