Грудев: Няма да има проблеми с плащанията за фермерите


Грудев: Няма да има проблеми с плащанията за фермерите
Снимка: БГНЕС

2961

Плащанията на земеделските производители през декември са обезпечени, политическите трусове у нас няма да им се отразят. Това каза в Пловдив зам.- министърът на земеделието в оставка Васил Грудев, който участва в Шестия национален агросеминар, предаде БГНЕС.

„Имаме ясен график, който е заложен и представен пред колегите за извършване на плащанията през първата половина на 2017 година до месец май”, каза Грудев, като изрази надежда, че въпреки и независимо от политическите трусове, администрацията ще продължи да работи по поставения график.

Той призова и браншовите организации да следят за стриктното спазване на графика, независимо от ситуацията. През декември ще бъде платено базовото плащане по схемата за единно плащане на площ там, където са приключили административните проверки. Те вървят все още в около 15% от страната, а стремежът на правителството в оставка е бил авансовото базово плащане да бъде направено по-скоро заради тежката година, която свършва.

В рамките на година и половина, откакто е отворена програмата, са предоставени 34% от бюджета и на бенефициентите. Той определи това като успешно. От средата на 2017-та се очаква селскостопанските производители да могат да подават електронно заявленията си при кандидатстване за финансиране по програми и за директните плащания. По някои от мерките по Програмата за развитие на селските райони електронното подаване на документи вече е възможно, а когато се изпълни целия спектър, ще има по-голяма прозрачност и процесът ще бъде улеснен, каза още Грудев.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички