Гърция връща до 8000 евро на пенсионерите, сред тях има и българи

Гърция връща до 8000 евро на пенсионерите, сред тях има и българи
Източник: Getty Images/Guliver

Гръцкото министерство на финансите изготви програма за връщане на незаконно удържани суми от пенсионерите. Изплащането ще стане на три етапа в зависимост от размера и процента удръжки от пенсиите.

Специалистите съветват да се направи консултация със счетоводител и да не се водят скъпи съдебни дела. Над милион и половина гръцки пенсионери, сред тях и българи с гръцки пенсии, ще получат обезщетение до 8000 евро.

Случаят се отнася за пенсионери, чиито приходи бяха орязани след гласувани в парламента закони за икономии, посочва БНР.

Пенсионерите спечелиха дела във Върховния съд в Атина. Магистратите постановиха, че орязване на пенсиите е в нарушение на Конституцията на страната.

Специалисти съветват всички пенсионери да се обърнат за консултация към счетоводна кантора, защото условията за изплащане са с различни критерии.

Не е необходимо да се водят съдебни дела, а има случаи, които изискват подаване само на една молба. Същите условия са валидни и за българските граждани, които получават пенсии от Гърция.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.