Хаосът около Brexit изчерпа търпението на британския бизнес


Хаосът около Brexit изчерпа търпението на британския бизнес
Снимка: Getty Images/Guliver

2183

Британският бизнес е "на предела" на търпението си по отношение на липсата на прогрес на правителството в разговорите за Brexit. Това предупреди във вторник ключовата лобистка група.

Британската търговска камара, която представлява хиляди фирми в цялата страна, публикува оценката пред министерската среща на върха на министър-председателя Тереза Мей тази седмица, предаде БГНЕС.

Организацията призова политиците да спрат "караниците" и изброи 24-те най-важни "реални" притеснения, които изискват яснота по отношение на данъците, тарифите, митниците и регулирането в света след Brexit.

Мей ще отведе разделения си кабинет в петък до Чекърс, северно от Лондон, в опит да разсее различията относно това колко близо в икономическо отношение трябва да остане Великобритания с ЕС, само девет месеца преди страната да напусне общността на 29 март следващата година.

"Сега, с изтичащото време преди излизането на Обединеното кралство от ЕС, търпението в бизнеса достигна предела си", каза генералният директор на БТК Адам Маршал в изявление, подчертавайки, че фирмите чакаха търпеливо две години без никаква полза.

"Бизнесът има пълното право да пита, след като е много ясно, че практическите въпроси, засягащи конкурентоспособността на техните фирми и поминъка на милиони хора, остават без отговор", каза Маршал.

"С по-малко от девет месеца до деня на Brexit, ние сме малко по-близо до отговорите, от които се нуждаят предприятията, отколкото в деня след референдума".

През последните седмици големите европейски производители Airbus, BMW и Siemens предупредиха, че Brexit може да означава да изтеглят инвестициите си от Британия, застрашавайки десетки хиляди работни места.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички