Honda: Без сделка Brexit ще ни струва десетки милиони

Honda: Без сделка Brexit ще ни струва десетки милиони
Източник: Getty Images

Вицепрезидентът на автомобилната компания Honda предупреди, че ако Великобритания излезе от Европейския съюз без сделка, това ще струва на фирмата десетки милиони паундове.

Иън Хауълс заяви пред BBC, че липсата на споразумение за Brexit ще навреди на конкурентоспособността на японския гигант в Европа. По думите му екипът вече се подготвя за такъв вариант, макар и засега да не планира да премести британската си централа на друго място. Именно във Великобритания Honda сглобява модела си Civic.

"Без сделка ще се увеличи и административната тежест, защото ще трябва да изготвяме хиляди допълнителни документи, за да изпращаме и получаваме продукти от Европа", допълни Хауълс.

"Ще сме в по-слаба позиция, когато се състезаваме с европейските производители, защото те няма да са затруднени с мита. Тежестта може да се пренесе и върху британските ни клиенти", каза още той.

Други автомобилни гиганти с присъствие на Острова като Nissan и Jaguar също предупредиха, че излизане от ЕС без споразумение ще струва скъпо на местната индустрия.

Очаква се Великобритания да напусне съюза през март 2019, но сделката за отношенията след това все още не е сключена.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.