Хората с добро самочувствие никога не правят тези 7 неща

Хората с добро самочувствие никога не правят тези 7 неща
Източник: iStock/Guliver

Високото самочувствие не бива да се равнява на арогантност. То трябва да най-вече увереност в собствените възможности - качество, което е ключово за успеха в кариерата, пише в статия за LinkedIn.

Истински уверените хора например никога не правят следните седем неща:

1. Не си търсят оправдания.

Ако има една черта, характерна за всички уверени хора, то тя е вярата в собствените им способности и възможности. Тези хора знаят, че животът им е в техните ръце и че контролът над него идва от самите тях, а не от външни фактори.

2. Не се отказват.

Те гледат на проблемите и провалите като на препятствия, с които трябва да се справят, а не като на непреодолими бариери пред успеха.

3. Не се нуждаят от постоянни похвали.

Познавате ли човек, който постоянно има нуждата да чува колко е велик? Уверените хора нямат подобни проблеми. Те не мислят, че успехът им зависи от одобрението на другите и знаят, че колкото и добре да се представят, винаги ще има някой, който да подлага работата им на критики.

4. Не отлагат.

Уверените хора не отлагат нещата, защото вярват в себе си и очакват действията им да ги доведат по-близо до техните крайни цели.

5. Не избягват конфликтите.

Те не гледат на конфликтите като на нещо, което трябва да се избягва на всяка цена, а като нещо, което трябва да се управлява ефективно.

6. Не си позволяват да се чувстват прекалено удобно.

Уверените хора разбират, че прекомерния комфорт води до стагнация и спиране на растежа. Когато започнат да се чувстват прекалено удобно, те подлагат границите на своите възможности на тест и продължават развитието си.

7. Нямат нужда от постоянно внимание.

Когато уверените хора получават внимание за своите постижения, те бързо прехвърлят светлината на прожекторите върху всички останали, които са им помогнали да стигнат дотам. Те не търсят одобрение или похвали, защото самочувствието им идва отвътре.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.