Хората сменят смартфоните си средно на 21 месеца


Хората сменят смартфоните си средно на 21 месеца
Снимка: Thinkstock/ Guliver

2225

Потребителите на смартфони сменят устройствата си с нови средно на всеки 21 месеца, установи глобално проучване на изследователската компания Counterpoint Research. Все по-често се купуват нови смартфони с появата на евтини модели и нарастващата зависимост на хората от телефоните.

Оказва се, че в развиващите се страни хората по-често обновяват смартфоните си, отколкото в развитите държави. Така например, в Мексико и Тайланд периодът е 18-19 месеца, а в Япония – 26 месеца.

Повечето потребители в Австралия, Китай, Германия и Саудитска Арабия са готови да платят над 400 долара за покупка на ново устройство, така че тези страни са целеви пазари за производителите на скъпи смартфони, пише TechNews.

Неслучайно Apple е лидер на пазарите в Германия и Австралия, където 85% от притежателите на iPhone не възнамеряват да сменят бранда при покупката на нов смартфон.

Почти всеки втори потребител на планетата изразходва по 5 часа средно на ден с умното си устройство за достъп до социални мрежи, преглеждане на уеб сайтове, за гледане на филми, игри и други занимания.

Деловите потребители, които ползват смартфона за работа, прекарват с устройствата си средно по 7 часа на ден. Това правят и хората, които предпочитат смартфона вместо компютъра за достъп до цифрово съдържание – общо двете групи формират една четвърт от потребителите.

Резултатите от проучването сочат, че 64% от притежателите на смартфони в света използват устройствата за достъп до интернет, 62% – за игри, 56% – за телефонни разговори и 54% – за общуване през месинджъри.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички