Храни, които можете да си хапнете късно вечер без угризения


Храни, които можете да си хапнете късно вечер без угризения
Снимка: iStock/Guliver

18265

Много от нас обичат да прилапват по нещо късно вечер. Това не е особено полезен навик, но е важно най-вече какво ядете. Според скорошни проучвания има определени храни, които са най-подходящи за късните хапвания, пише BrightSide. Ето някои от тях:

1. Хумус

Хумусът е прекрасен източник на протеин, особено домашно приготвеният. Ако сте гладни, топнете си морков в хумус и можете да заспите хем сити, хем с чиста съвест.

2. Кисело мляко

Учените са единодушни, че киселото мляко е безопасна храна в късните часове – богато на протеини, малко мазнини, ниска масленост. Ако добавите и малко боровинки, ще си осигурите истинско нискокалорично пиршество.

3. Пуканки

Звучи невероятно, но пуканките са безопасни за консумация в „забранените” часове от денонощието. Имайте предвид обаче, че това не се отнася за пуканките в пликчета за микровълнова фурна, които са натъпкани с мазнина, а за леки, въздушни пуканки без захар, които да не навредят на фигурата ви.

4. Яйца

Още една чудесна възможност за празния ви стомах след осем вечерта. Яйцето съдържа само 75 калории, но е богато на протеин и ще ви държи сити дълго.

5. Зеленчуци

Този избор е сред най-безопасните. Можете да си приготвите резени моркови, потопени във вода с малко лимон или цяла зеленчукова салата – вкусно, лесно и засищащо.

6. Банани

Въпреки че бананите са доста калорични, съдържат високо количество магнезий и калий, което ги превръща в отлично средство за отпускане преди лягане.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички