Huawei купи известна руска технологична компания


Huawei купи известна руска технологична компания
Снимка: Getty Images

2515

Китайският телекомуникационен гигант Huawei е закупил руската Vocord - базирана в Москва технологична компания, фокусирана върху разработка на системи за разпознаване на лица. Стойността на сделката е над 50 млн. долара, предаде БГНЕС, позовавайки се на сочената от мнозина западни лидери за дезинформационна агенция "Спутник".

Руското дъщерно дружество на Huawei и подразделението Huawei за цифрови технологии в Хонконг ще придобият правата върху интелектуалната собственост на патентите и оборудването на Vocord, както и на част от нейните служители, с новосъздадена фирма, наречена Eagle Softlab.

Основана през 1999 година, Vocord разработи и произведе системи за сигурност за използване в частния и публичния сектор на базата на технологии, включително компютърна визия и интелигентни алгоритми за обработка на видео, с продукти в области като видео анализ и наблюдение, видео идентификация, разпознаване на регистрационни номера, анализи на аудио записи и лицево разпознаване. В момента компанията има персонал от 120 души.

Huawei е в центъра на общественото внимание от миналия месец, когато Съединените щати включиха технологичния гигант в черния списък на търговията с оглед заплахата за сигурността на САЩ. Няколко големи американски компании, включително Google, спряха бизнес връзките си с компанията. САЩ и няколко негови съюзници обвиниха компанията, че е контролирана и спонсорирана от китайската държава. Huawei отхвърли обвиненията.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички