Huawei за ситуацията с Android: Ще продължим да предоставяме на клиентите си актуализации

Huawei за ситуацията с Android: Ще продължим да предоставяме на клиентите си актуализации
Източник: Getty Images

Китайският технологичен гигант Huawei излезе с официална позиция по повод новината, че Google ще ограничи използването на системата Android и на свои приложения на смартфоните на компанията.

"Huawei има значителен принос към развитието на Android по целия свят. В ролята си на един от ключовите глобални партньори на Android, ние работим в тясно сътрудничество с open-source платформата, разработвайки екосистема в полза както на потребителите, така и на цялата индустрия. Huawei ще продължава да предоставя на потребителите си последните актуализации по отношение на софтуерната сигурност, така и всички услуги, свързани със следпродажбеното обслужване на съществуващите вече на пазара Huawei и Honor продукти. В това число смартфони и таблети, които вече са закупени от крайните потребители, но и такива, които са все още в наличност на пазарите в световен мащаб", посочва се в изявлението, изпратено и до българските медии.

"Ние ще продължаваме да изграждаме сигурна и устойчива софтуерна екосистема, осигурявайки най-доброто потребителско преживяване на клиентите си по целия свят", допълват от Huawei.

Становището на Google по темата гласи, че към момента се разглеждат последиците от заповедта на американските власти (САЩ поставиха Huawei в своя "черен списък" като следствие от търговската война между Вашингтон и Пекин, което доведе до ограниченията от страна на Google - бел. ред) и Google Play и функциите за сигурност от Google Play Protect ще продължат да работят на съществуващите Huawei устройства.

От Android пък обявиха, че въпреки че се съобразява с изискванията на държавната администрация на САЩ, услуги като Google Play и приложенията за защита на сигурността от Google Play Protect ще продължат да функционират на съществуващите Huawei устройства.

ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.