Hyundai влага 52 млрд. долара в нови модели и технологии


Hyundai влага 52 млрд. долара в нови модели и технологии
Снимка: Hyundai Motor

3292

Hyundai Motor ще инвестира около 61,1 трлн. вона (51.81 млрд. долара) между 2020 и 2025 г., като 1/3 от тях са предназначени за развиването на електрически и автономни превозни средства, съобщиха от компанията, цитирани от Reuters.

Това са част от приоритетите в "Стратегия 2025" на южнокорейския автомобилен производител. Тя предвижда средни годишни разходи от 10 трлн. вона (8.38 млрд. долара), които са почти 2 пъти по-големи от тези в предишни години.

Анализаторите обаче са резервирани и чакат да видят как ще се реализират смелите намерения на компанията. "Обявяването на инвестиционния план и цели е пълно с добри думи, но все още не са реални резултати. Самият план също не беше невероятен", смята Лий Хан-Джоон, анализатор от KTB Investment & Securities.

Най-големият автомобилен производител в Южна Корея ускорява усилията си да настигне съперниците си в надпреварата за пускане на пазара на самостоятелно управлявани автомобили.

Hyundai обмисля и разработването на летящи автомобили, които могат да бъдат предложени на поптребителите преди най-модерните самоуправляващи се автомобили, заяви изпълнителният вицепрезидент Ейсун Чунг.

Осигуряването на оцеляването (на компанията) е ключова задача, тъй като преминаването на автомобилната индустрия към нулеви емисии и самоуправляваща се технология изисква големи инвестиции в момент на намаляващи печалби и забавящ се растеж на автомобилния пазар, посочват от корейския автопроизводител.

Hyundai цели да отдели около 20 трлн. вона (16.75 млрд. долара) от общата инвестиция за технологии на бъдещето. Компанията си поставя амбициозен срок до 2025 г., за да влезе в топ на 3 на световните производители на автомобили с акумулаторни и горивни клетки, с годишни продажби на 670 000 електрически превозни средства, включително 560 000 изцяло електрически коли.

Автомобилният концерн планира да намали разходите си за суровини с 34,5 трлн. вона (28.9 млрд. долара) до 2022 г. "Целта е поставена, сега резултатите трябва да са добри, като се продават добри продукти. Тогава инвеститорите ще вземат решение за залозите си на Hyundai", отбеляза Ким Джин-уо, анализатор в Korea Investment & Securities.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички