И вторият вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3" не мина

И вторият вот на недоверие срещу кабинета
Източник: БГНЕС

Вторият вот на недоверие към третото правителство на Бойко Борисов беше отхвърлен от Народното събрание. Вотът бе внесен от БСП с мотив - провал в сектора на сигурност.

Решението беше взето със 104 гласа "за" (БСП и ДПС) и 131 "против". От партия "Воля", които се колебаеха преди вота, също решиха да подкрепят правителството на Бойко Борисов.

Дебатът по вота беше проведен на извънредно заседание на парламента във вторник, което ще се запомни с почти отсъстващия дебат по същество. Заседанието продължи по-малко от час и половина.

При четенето на мотивите за вота на недоверие лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че управляващите приватизират сектор "Сигурност", като го прехвърлят в частни ръце. Нинова критикува и мерките в местата за изтърпяване на наказания и лишаване от свобода. "От най-охранявания затвор двама опасни престъпници бягат през централния вход посред бял ден и ги преследва само чистачката. Разбира се, два месеца МВР ги издирва", каза Нинова и припомни, че те са се изпозастреляли в Ботевград.

Това е вторият вот на недоверие, внесен от БСП, за третия кабинет на Бойко Борисов. Предишният беше за провал на политиката за борба с корупцията и бе гласуван на 25 януари. Той бе подкрепен от ДПС.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.