Идеи, с които да откроите мотивационното си писмо

Идеи, с които да откроите мотивационното си писмо
Източник: iStock/Guliver

Когато кандидатствате за нова работа, първият „инструмент”, който ще използвате, за да привлечете вниманието на работодателите, е вашето мотивационно писмо. Да, разбира се, автобиографията също е много важна, но в крайна сметка именно мотивационното писмо може да ви открои от останалите кандидати, да покаже личното ви отношение и да подчертае причините, поради които сте най-добрият човек за работата.

Няма правилен начин да напишете мотивационното си писмо, но има няколко техники, които можете да опитате, за да го направите открояващо се.

1. Длъжност и постижения

Това е много често срещан и ефективен начин за започване на мотивационно писмо. Използвайте най-впечатляващите и важни събития в професионалния си живот, без да дублирате автобиографията – какви проекти сте разработвали, с кои известни компании сте работили, какви отличия сте спечелили и т.н.

2. Изразете емоции

Друг подход е да започнете вашето писмо, като изразите своето вълнение за възможността за работа. Ако има позиция или компания, за която сте особено ентусиазирани, би било чудесно да го кажете. Когато потенциалният работодател види, че сте развълнувани, това означава, че бихте били мотивиран и посветен служител.

3. Ключови думи

Когато кандидатствате за работа в голяма компания, в която знаете, че ще бъде използвана система за проверка на автентичността на писмата, една умна идея е да използвате ключови думи.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.