Идея: Пешеходните пътеки да получат статут на пресичане на път с предимство


Идея: Пешеходните пътеки да получат статут на пресичане на път с предимство
Снимка: БГНЕС

4009

Пешеходните пътеки да получат статут на пресичане на път с предимство. Тази цел си поставя общинският съветник от "Политическа група 5" в СОС Симеон Славчев.

"След като заработи новият парламент ще намерим начин да бъде вкарана поправка и ще я лансираме, за промяна в Закона за движение по пътищата. Ще искаме пешеходната пътека да получи статут на пресичане на път с предимство", обясни Симеон Славчев.

Той е категоричен, че с тази поправка ще бъдат защитени всички пешеходци и се надява да няма повече жертви, блъснати на пешеходни пътеки.

Само преди месец в тълкувателно решение Темида се произнесе, че пешеходците нямат предимство на пешеходна пътека. Това бе причината да се излее недоволството на хиляди, както и на хората от Асоциацията на пострадалите при ПТП-та. Лошото е, че не само в София, но и в цялата страна се увеличават жертвите, блъснати на пешеходна пътека, коментира Симеон Славчев.

Междувременно столичани ще получат нова пешеходна пътека на софийската улица "Атанас Дуков". Тя е пресечка на бул. "Никола Вапцаров" и води към болница. Със стотици писма и сигнали изпратени до транспортната комисия на СОС и към общински съветници софиянци искат пешена пътека, което да направи улицата по-безопасна при пресичане.

"Задвижили сме процедурата. Исканата пешеходна пътека вече е вкарата в транспортната комисия. Ще направим всичко възможно да улесним столичани", заяви общинският съветник. Без пешеходна пътека мястото е изключително опасно за майки с колички, деца и възрастни хора, пишат в писмата си столичани.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички