Икономическата комисия одобри промени в закона за приватизациите

Икономическата комисия одобри промени в закона за приватизациите
Източник: БГНЕС

Парламентарната икономическа комисия прие промени в приватизационния закон и отложи произнасянето си по предложението на правителството да се приватизира обособена част от пристанище Видин, представляваща моторен кораб. Точката за раздържавяването на кораба е била отложена, тъй като от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията не предоставили нужната допълнителна информация, предаде Actualno.com.

Всъщност решенията бяха взети след като заседанието на комисията беше изтеглено напред и така депутатите финтираха журналистите.

Промените в Закона за приватизация и следприватизационен контрол са технически и целят отразяване на извършени промени във фирмени наименования на дружества от забранителния списък и отстраняване на допусната грешка във фирменото наименование на "АРМСТРОИНВЕСТ" ЕАД София, водено погрешно в списъка като "Триармстройинвест" ЕООД София. Предстои поправките да се гласуват в пленарна зала.

Според проекта в т.нар. забранителен списък - приложение № 1 към чл. 3, ал. 1 от Закона за приватизация и следприватизационен контрол, в раздела за дружества с принципал Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията се включва "Информационно обслужване" - АД, София, което продължава да се води в раздела с дружества на финансовото министерство, макар, че още от 2012 г. е променен органът, упражняващ правата на държавата в капитала и на това дружество от министъра на финансите на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Още подробности по темата прочетете ТУК.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.