Илън Мъск с ценни съвети за повече продуктивност

Илън Мъск с ценни съвети за повече продуктивност
Източник: Tesla Motors

Илън Мъск е работохолик. Иначе не бил могъл да се справи с управлението на две огромни компании - SpaceX и Tesla, както и с редицата други проекти, които наблюдава.

Предприемачът очаква и от служителите си същата отдаденост. Знае се, че натоварването в неговите фирми е огромно и не е за всеки. Самият Мъск преди време изпрати имейл до подчинените си в Tesla със съвети за повече продуктивност. Ето някои от тях, до които се е добрало изданието Business Insider.

1. Дългите срещи са загуба на време.

"Дългите срещи с много хора стават все по-лоши с времето. Прекратете тази практика, освен ако не сте сигурни, че по някакъв начин са полезни за всеки един човек в стаята. Но дори и тогава ги правете по-кратки. Като цяло, срещите не трябва да се правят често, а само при нужда", пише Мъск.

2. Ако една среща не ви засяга, просто си излезте.

"Излезте от среща или прекратете обаждане в момента, в който разберете, че не ви засяга или не е полезно за вас. Това не е грубо, грубото е да ви губят времето."

3. Комуникацията трябва да минава по най-краткия път.

"Говорете си директно едни с други. Не искам едно съобщение да трябва да минава през няколко души, преди да стигне до този, за когото е. Ако някой мениджър налага "вериги" за комуникация, ще трябва да си намери друга работа".

4. Не следвайте глупави правила.

"Водещото нещо в работата ви трябва да бъде здравият разум. Ако едно правило на компанията е очевидно глупаво или неправилно в дадена ситуация, не го спазвайте. Явно е, че то трябва да се промени."

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.