Илън Мъск ви препоръчва да прочетете тези 6 книги

Илън Мъск ви препоръчва да прочетете тези 6 книги
Източник: Getty Images/Guliver

Илън Мъск е един от най-ексцентричните, но и най-успели предприемачи на нашето време. Той е изпълнителен директор на компаниите Tesla и SpaceX, по настоящем и съветник на американския президент Доналд Тръмп.

Когато преди време попитали Мъск как се е научил да строи ракети, той отвърнал: "Чета книги." Всъщност той обича да чете и за удоволствие, не само по работа. В интервюта е споделял, че има няколко книги, които са го оформили като личност и които препоръчва на всички. Ето кои са те.

1. "Властелинът на пръстените" - Дж. Р. Р. Толкин. Мъск имал трудно детство в Южна Африка и фентъзи светът на Толкин му помагал да се справя с действителността.

2. "Пътеводител на галактическия стопаджия" - Дъглас Адамс. Тази книга пък била любима на Мъск в тийнейджърските му години и, по негови думи, го научила как да задава правилните въпроси.

3. "Бенджамин Франклин: Американски живот" - Уолтър Айзъксън. Мъск бил вдъхновен от житейската история на Франклин, който успява да се измъкне от мизерията и в крайна сметка става един от Бащите-основатели на САЩ.

4. "Айнщайн: Неговите живот и вселена" - Уолтър Айзъксън. Айнщайн е друг от идолите на Мъск.

5. Трилогията "Фондацията" - Айзък Азимов. Мъск твърди, че поредицата го е научила, че "цивилизацията се движи в кръгове".

6. "Луната е наставница сурова" - Робърт Хайнлайн. Антиутопията описва сурова картина на света в близко бъдеще. Мъск казва, че е най-добрата работа на Хайнлайн.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.