Илън Мъск: Лудост е да си купите кола, която не е Tesla

Илън Мъск: Лудост е да си купите кола, която не е Tesla
Източник: Getty Images/Guliver

Предприемачът Илън Мъск е убеден, че Tesla е много по-напред от конкурентите си в развитието на самоуправляващи се автомобили. И затова няма никакъв смисъл хората да си купуват други коли.

"Финансово е лудост да взимате каквото и да било друго освен Tesla. Ако си вземете друго, след три години все едно ще се окажете с кон. Хората трябва наистина да се замислят за покупките си", каза милиардерът, цитиран от Business Insider.

Причината да е "лудост" да се сдобиеш с друг автомобил, според Мъск, е, че Tesla оборудва колите си с най-добрия хардуер, за да се превърнат те в самоуправляващи се. 

"Ако си купите кола без такъв хардуер, ще е като да си купите кон. А единствената с хардуер за цялостно самоуправление е Tesla", заяви Мъск.

Той направи коментарите си по време на конференция с инвеститори в централата си в Пало Алто, Калифорния, където представи и нов микрочип - част от технологията за автономни коли. Чипът, който е създаден от Samsung, ще помогне на Tesla да се придвижи напред в плановете си за въвеждане на самоуправление при превозните средства.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.