Индийска компания води преговори за ЧЕЗ, но още не е предложила цена

Индийска компания води преговори за ЧЕЗ, но още не е предложила цена
Източник: Actualno.com/Тодор Маргаритов

Компания "Индия Пауър" все още не е предложила цена за закупуването на българските активи на ЧЕЗ, въпреки че води преговори от декември. Това е потвърдила говорителката на чешката компания Алис Хоракова пред националното радио.

След като през ноември "Инерком" не успя да плати за активите на дружеството, започнаха преговори и с втория класиран кандидат - "Индия пауър".

"Ние все още не сме получили обвързваща оферта от "Индия пауър", така че не знаем какво ще предложат", заяви Хоракова.

В публикация на изданието "Лидове Новини" се съобщава, че индийската компания е предложила по-висока оферта, но с разсрочено плащане. Затова от Прага са избрали първо да водят преговори с "Инерком".

Чешката компания ЧЕЗ е отпуснала заем за близо 31 млн. евро на дъщерното си дружество в България. Това става ясно от тримесечния отчет на "ЧЕЗ - Разпределение" за периода октомври - декември 2018 година. Заемът може да се усвои при поискване, а лихвата е свързана с индекса ЮРИБОР и първоначална надбавка от 0,82%.

Пред БНР главният редактор на "Лидове новини" Веселин Вачков съобщи, че заемът е отпуснат, защото никой не е очаквал преговорите да продължат толкова дълго:

"Първоначално не са предполагали, че по това време все още ще бъдат част от ЧЕЗ. След като заемът е от централата на ЧЕЗ, би трябвало парите да се върнат обратно в централата (след сделката)".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.