Instagram започва борба с фалшивите харесвания

Instagram започва борба с фалшивите харесвания
Източник: iStock/Guliver

Социалната мрежа за споделяне на снимки и видеа Instagram обяви, че ще предприеме мерки срещу фалшивите харесвания и коментари и манипулиранията на броя последователи.

"В последно време наблюдаваме, че профили използват странични приложения, за да увеличават изкуствено аудиторията си. Всеки ден хората влизат в Instagram, за да получат истински преживявания, включително искрена комуникация. Наша отговорност е да гарантираме, че тези преживявания няма да бъдат нарушени от неавтентична активност", пишат от компанията в своя блог.

Instagram ще уведомява собствениците на профили за премахването на поставените автоматично харесвания, следвания и коментари. На тях ще им бъде предложено да променят своята парола, за да не могат повече страничните приложения да използват техните данни.

Приложението стартира през октомври 2010 г. и първоначално бе предназначен само за мобилните устройства на компанията Apple. От април 2012 г. Instagram е достъпно и за потребителите на платформата Android. Тогава Facebook купи платформата за 1 млрд. долара.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.