Инвестират 50 млн. лева във водопровод в София

Инвестират 50 млн. лева във водопровод в София
Източник: iStock/Guliver

Около 50 млн. лв. ще бъдат инвестирани тази година за водопровод, от тях 14 млн. лв. са за канализация. Това каза пред журналисти изпълнителният директор на „Софийска вода” Васил Тренев по време демонстрация на дейността по обследване и почистване на каналите, предаде "Фокус".

„Продължаваме инициативата да показваме всички скрити и невиждащи се неща за нашите клиенти и за медиите. Т.нар. „костенурки нинджа” основно се грижат за поддръжката на канализационната мрежа. Искам да подчертая, че ние пием най-качествената вода в България и тя е на шесто място по качество в Европа”, заяви Тренев.

„За да осигурим това нещо, „Софийска вода” полага големи грижи за поддръжка на над 4000 км водопроводна мрежа и над 1700 км канализация. Инвестициите, които са предвидени за тази година са малко повече от това, което е правено досега. Основният фокус е върху канализацията. Смея да твърдя, че в София в активно съдействие със Столична община се справяме с поставените от природата задачи. Мисля, че това справяне е успешно”, посочи той.

По думите му това, което е предвидено за тази година като инвестиции, е около 50 млн. лв. за водопровод, от които около 14 млн. лв. са за канализация. ”Основните ни значими обекти са в „Симеоново”, „Орландовци”, Централна градска част”, каза още той.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.