Инвеститорът в "Корал": Съдът каза, че там няма дюни

Инвеститорът в Корал: Съдът каза, че там няма дюни

"Прави се внушение, че застрояване върху плажа е недопустимо, самото изсипване на бетон върху пясъка е подвеждащо заглавие  В случая категорично няма дюни - има ги записани в една карта, но в хода на делата са правени многократни експертизи, които показват, че няма дюни. Няма подобни образувания - експертизите са го доказали категорични и безспорно." Това заяви Сава Чоролеев, който е инвеститорът на хотелския комплекс, планиран да се издигне в района на плаж Корал.

Когато се локализират дюни, държавата трябва да ги отчужди, но в нашия имот няма дюни, влезе в сферата на принципите Чоролеев. И добави пред Нова телевизия, че е спечелил 30 дела, според които в имота му няма дюни и всъщност кадастралната карта от 2014 година е отменена.

По думите му "идеята за природосъобразен туризъм е неработеща и това е най-запустелият плаж, защото няма санитарно хигиенни изисквания."

Според Чоролеев е "крайно време да се сложи финал на всички внушения и спекулации и откровени лъжи за това, което се случва около Корал. В интернет ще видите как се излива бетон, как разрешителните са незаконни. Тази страница я затваряме, трябва да положим много усилия, за да покажем, че всичко, което ние сме извършили е законно и няма нарушения на закона."

"Дори да има дюни каква е процедурата - трябва да станат изключителна държавна собственост, държавата трябва да ги отчужди и да ги заплати", допълни още инвеститорът в интервю за bTV.

Чоролеев допълни, че "воденето на тази кампания и прехвърлянето на отговорността на строители и инвеститорите е много грешен за българската бизнес среда. Правилата за правене на бизнес не ги създава бизнесът, а законотворците. Тези терени, като им е даден статут за строеж влизат в оборот - те не разсъждават върху това правилно или неправилно е, защото някой вече е взел решение. Освен това да ни се пречи друго решение не ни е дадено."

"Бихме желали да упражним нашите права. Ако обществото и държавата решат, че много им е необходима тази територия, то това става възмездно", каза още Сава Чоролеев. Според него не можело да се сменят правилата в движение, но всъщност можело при определени обстоятелства – ако има адекватно обезщетение, не национализация. По закон обаче грижа за дюни трябва да има, независимо в какъв имот са – частен или държавен.

Чоролеев обаче потвърди, че ще бъде намалена площта на застрояване – няма да е 45 000 кв. метра, като всъщност изцяло ще бъде променен проектът, защото по закон в зона "А" може да се строи до 2 етажа височина.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.