Ивайло Пенчев е един от шестимата най-динамично развиващи се предприемачи в света


Ивайло Пенчев е един от шестимата най-динамично развиващи се предприемачи в света
Снимка:

6306

Ивайло Пенчев, изпълнителен директор на българската компания Уолтопия, е един от шестимата предприемачи в света, които бяха избрани да участват в програмата за най-динамично развиващи се предприемачи в света Accelerating Entrepreneurs на консултантската компания EY (Ernst &Young).

Той и още петима предприемачи от ОАЕ, САЩ, Индонезия, Турция и Нигерия заедно представиха плановете си за развитие на бизнеса си по време на световния финал на конкурса Предприемач на годината (World Entrepreneur of the Year) в Монако миналата седмица. Плановете на бизнеса бяха представени пред т. нар. growth coaches - опитни бизнес лидери, които дадоха своите препоръки за това как бизнесът на компаниите да се разгърне и да развие потенциала си на глобалните пазари.

„Да бъдеш избран между десетки предприемачи от целия свят, чийто бизнес е оценяван като перспективен и с възможности за глобален растеж е едно впечатляващо постижение. Тази година България излъчва за първи път свой представител в програмата Accelerating Entrepreneurs и това, че г-н Пенчев попада в тази съвсем малка и много внимателно селектирана група предприемачи говори, че успехите на г-н Пенчев и Уолтопия съвсем не са случайни. Точно обратното – това е резултат от много години труд, иновативност и непоколебима вяра в успеха. Гордеем се с този успех на г-н Пенчев и се радваме, че българският бизнес получава подобно признание в негово лице“- коментира Николай Гърнев, управляващ съдружник на EY в България.

Селекцията

Програмата Accelerating Entrepreneurs се провежда по време на гала събитието на EY Entrepreneur of the Year/ Предприемач на годината в Монако 3-7 юни 2015. Селекцията на предприемачите трае шест месеца като основните критерии за подбор на компаниите са възможност за растеж на бизнеса, предприемачески дух и лидерство, финансови резултати на компанията, стратегия за растеж на компанията, иновативност и оригиналност на мисленето и философия за екипа от служители. Тази година в програмата се включиха над 400 компании от 48 страни като 45 от тях са от региона на Централна и Източна Европа и двама от България.

Останалите пет

Останалите пет предприемачи идват от различни краища на света – ОАЕ, САЩ, Нигерия, Турция и Индонезия. Всички те преобръщат пазарите, на които работят, търсят нови възможности и предлагат непоискани решения, които се оказват брилянтни.

Идрис Ал Рифай променя културата на електронната търговия в Близкия Изток с компанията си MENA 360. Сара Каус работи за каузата да премахне пластмасовите бутилки от лицето на земята и създава бутилката S’Well. Стефани Курниади от Nasi Goreng Mafia променя културата на хранене в Индонезия. Булент Туркмен от Ininal създава екосистема за онлайн търговци и ритейлъри в Турция. В Нигерия Госи Укануок преоткрива ученето в Африка посредством инвестиции в университетско образование. В България и света Ивайло Пенчев предлага на хората нов тип забавление и прави катереното и покоряването на върхове достъпни.

Кои са менторите на растежа?

Всички участници в програмата получиха възможност да представят бизнес плановете си пред панел от growth coaches или ментори на растежа. Менторите вече дадоха своите препоръки за това как предприемачите могат да изведат бизнеса си на друго ниво и как глобалните пазари могат да станат достъпни. Тази година в менторския кръг участваха:

Кем Голдман, главен финансов директор на интернет корпорацията Yahoo;

Едгар Бронфман, управляващ директор на Accretive и председател на Endeavor;

Даян Форман, председател и главен изпълнителен директор на Emerald Group, Нова Зеландия;

Бранко Милутинович, главен изпълнителен директор на водещата гейминг компания Nordeus;

Ариел Пфефер, съосновател на латиноамериканската Punta Tech Meetup

Иван Тех, главен изпълнителен директор на Fusionex от Малайзия.

Кой е Ивайло Пенчев?

Ивайло Пенчев е сериен предприемач. Основател е и участва активно в управлението на редица компании - Walltopia, Auxionize, Extrapack, HRT, CompositeX, Quantacea, Civilia Properties, AFCM. Най-позната сред тях е Walltopia, световен лидер в дизайна и производството на изкуствени катерачни стени и пример за българска компания, която налага тенденциите в международна индустрия. Корпоративната култура, която Ивайло се стреми да изгражда, е ориентирана към създаване на предприемачи, на хора, които умеят да поемат отговорност както за себе си, така и за организацията. Говори руски и английски език. Следвал е Физика в СУ "Климент Охридски".

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички