Иванчева отрече да е управлявала "Младост" от ареста

Иванчева отрече да е управлявала Младост от ареста
Източник: БГНЕС

Обвинената в корупционни действия кметица на столичния район „Младост” Десислава Иванчева отрече да е управлявала общината от ареста. Тя направи този коментар преди заседанието на спецсъда, който ще реши дали тя да бъде отстранена от длъжност, съобщава БГНЕС.

Искането беше внесено от Специализираната прокуратура с мотива, че Иванчева е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е по време на свиждания и така да са достигали до общинската администрация.

Преди заседанието кметицата за пореден път заяви, че парите са й подхвърлени и срещата ѝ с Александър Ваклин е била инициирана, защото той искал да направи детска площадка. Тя поиска майка й да бъде неин защитник.

Зам.-кметът на „Младост” Биляна Петрова изтъкна, че не знае в какво е обвинена. Днес стана ясно, че на нейно място ще бъде назначен досегашният пиар на район „Младост” Петър Кърджилов.

Заповедта за назначаването му е от 14 май. Той обясни, че волята на Петрова може да бъде изпълнена, защото тя все още изпълнява длъжността зам.-кмет на район Младост и не е отстранена.

Кърджилов съобщи, че е отстранен от длъжност зам.-кметът Румен Русев. Той беше временно изпълняващ длъжността кмет на район „Младост”, след като беше посочен от Владимир Клисуров, който пък по-рано беше определен за и.д. от Столичния общински съвет на база на разпореждане на Иванчева непосредствено след ареста й. Иванчева твърдеше, че именно Русев е в основата на заговора за ареста й.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.