Иванчева отрече да е управлявала "Младост" от ареста


Иванчева отрече да е управлявала "Младост" от ареста
Снимка: БГНЕС

3954

Обвинената в корупционни действия кметица на столичния район „Младост” Десислава Иванчева отрече да е управлявала общината от ареста. Тя направи този коментар преди заседанието на спецсъда, който ще реши дали тя да бъде отстранена от длъжност, съобщава БГНЕС.

Искането беше внесено от Специализираната прокуратура с мотива, че Иванчева е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е по време на свиждания и така да са достигали до общинската администрация.

Преди заседанието кметицата за пореден път заяви, че парите са й подхвърлени и срещата ѝ с Александър Ваклин е била инициирана, защото той искал да направи детска площадка. Тя поиска майка й да бъде неин защитник.

Зам.-кметът на „Младост” Биляна Петрова изтъкна, че не знае в какво е обвинена. Днес стана ясно, че на нейно място ще бъде назначен досегашният пиар на район „Младост” Петър Кърджилов.

Заповедта за назначаването му е от 14 май. Той обясни, че волята на Петрова може да бъде изпълнена, защото тя все още изпълнява длъжността зам.-кмет на район Младост и не е отстранена.

Кърджилов съобщи, че е отстранен от длъжност зам.-кметът Румен Русев. Той беше временно изпълняващ длъжността кмет на район „Младост”, след като беше посочен от Владимир Клисуров, който пък по-рано беше определен за и.д. от Столичния общински съвет на база на разпореждане на Иванчева непосредствено след ареста й. Иванчева твърдеше, че именно Русев е в основата на заговора за ареста й.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички